Nepražené kakaové boby

 

Popis:

Pokud toužíte po 100% kakau, a rádi by jste využili veškeré živiny, které obsahuje, dejte si „nepražené kakao“. Je zpracováno do teploty 42`C a tak je v něm zachováno široké spektrum minerálních látek. Je významným zdrojem hořčíku, železa, síry, chromu, manganu a zinku. Je až 20x bohatší na antioxidanty než klasické kakao. Působí proti stresu, je lehkým afrodiziakem. Kakaovník znali již Olmékové před 3000 lety, první hořkou tekutinu uvařili Mayové.

Úžasné pro:

Antioxidanty – ochrana před degenerativními a rakovinotvornými účinky volných radikálů. Má více antioxidačních flavonoidů než jakákoliv jiná potravina, která kdy byla testována - např. borůvky, červené víno...

Neurotransmitery - Zvýšením hladiny určitých neurotransmiterů (nervových přenašečů) v našem mozku podporuje kakao pozitivní a jasnou mysl a zpomaluje proces stárnutí. Serotonin - kakao zvyšuje hladinu serotoninu v mozku, takže podporuje pocit pohody.

  • Fenyletylamin, který je v čokoládě je stejným fenyletylaminem, který se vytváří v mozku, když jsme zamilovaní.
  • Anandamid je známý jako "chemikálie štěstí", protože ho produkuje mozek, když se cítíme skvěle a šťastně. Kakao obsahuje N-acylethanolamin, který dočasně zvyšuje úroveň anandamidu v mozku, a tzv. MAO inhibitory, které zpomalují jeho odbourávání. Proto nám kakao dává dlouhodobější pocit blaženosti a uvolnění.

Esenciální tuky: kakao obsahuje kyselinu olejovou a jednoduché nenasycené tuky, které jsou prospěšné pro zdraví srdce a zvyšují dobrý HDL cholesterol. Tyto látky můžete nalézt např. v olivovém oleji.

Zdroj:

Minerály - hořčík, železo, síra, chrom, mangan a zinek

anandamid, arginin, dopamin, tryptofan a fenyletylamin